top of page

על המגמה

מגמת המוזיקה בתיכון "אהל שם" ברמת גן החלה לפעול בשנת הלימודים תשע"ב (2011-2012) ביוזמתם של מחלקת החינוך בעיריית רמת גן ושל מנהל בית הספר שמוליק קינן. המגמה מוכרת ומפוקחת על ידי החינוך המוזיקאלי במשרד החינוך, ותלמידיה זכאים להיבחן ב-5 יח"ל עד תום תקופת לימודיהם בתיכון. התלמידים המעוניינים יכולים להרחיב בלימודי המוזיקה ולהיבחן ב-5 יחידות נוספות באמצעות רסיטל חיצוני. תכניות הלימודים מותאמות לדרישות משרד החינוך וכוללות לימודי תורת ותרבויות המוזיקה המערבית והשתתפות בהרכבי ביצוע (בהיקף של 6- 10 ש"ש). 

 

 לימודים תאורטיים:

איה מאזוז מלמדת את מקצוע תולדות המוזיקה. מקצוע זה פותח צוהר תרבותי ועיוני להיסטוריה האינטלקטואלית והתרבותית של אירופה המערבית ומאפשר פיתוח של יכולת הסתכלות רחבה על עולם המוזיקה בכללותו. 

יעל טאוב מלמדת תיאוריה והרמוניה, וכן פיתוח שמיעה, וסולפג', אותם מלמדים גם ארז כהן וטל טימור. בשיעורים אלה מפותחות המיומנויות הבסיסיות להן זקוק כל מוזיקאי ונגן באשר הוא: לימוד תורת התווי, סולמות, מרווחים, אקורדים, הולכת קולות, הרמוניה, פיתוח שמיעה פנימית, ויכולת לשיר מתווים.  מלבד זאת, חלק גדול מתלמידי המגמה מתנסים בשיעור סדנאי בתחום העיבוד. בשיעור זה לומדים התלמידים על האפשרויות השונות בתחום ומתנסים בעיבודים שונים. נוסף על כך, מלמדת סדנת בחירה בהלחנת שירים.

 

הרכבי ביצוע ונגינה:

מרכז ההוויה של המגמה היא הנגינה וההשתתפות הפעילה בהרכבי ביצוע. יעד המגמה הוא להוביל את כל בוגרינו למיצוי יכולותיהם, תוך פיתוחה של גישה מקצוענית, בין אם יחליטו להמשיך לעסוק במוזיקה בהמשך חייהם ובין אם לאו. על כן, כל תלמידי המגמה מנגנים בהרכבים שונים המותאמים לרמתם, בצמוד למנחה מקצועי המוביל את ההרכבים אל הבמות לאחר מיצוי מרבי של תהליך ההכנה. ההשתתפות בהרכבים היא על בסיס פתוח וטעם אישי, כך שכל תלמיד יכול לעסוק בסוג המוזיקה האהובה עליו, ליזום הקמה של הרכב, ולקבל הדרכה מקצועית צמודה. בנוסף לכך, פועלים במגמה מספר הרכבים ייצוגיים המונים מספר רב יותר של תלמידים (כמו הרכב ג'אז גדול, הרכב קולי גדול וכדומה). אנו עושים מאמצים רבים לאפשר לכל התלמידים להופיע כמה שיותר, תוך עידודם לבחור במגוון סגנונות מוזיקאליים כמו קלאסי, ג'אז, רוק, פופ, אתני וכדומה. 

 

העלאת מופעים:

מגמת המוזיקה מרבה להופיע במהלך השנה בהפקות ואירועים רבים  - 

- מופע "הולכים לעיבוד" - מופע עיבודים מקוריים של התלמידים בעבודה עצמית

- העלאת ערבי מגמה לאורך השנה- הצגת התוצרים של כלל ההרכבים של המגמה

- מופע שירים מקוריים המתקיים בסוף כל שנה ומציג תוצרים מסדנת ההלחנה

- השתתפות באירועים עירוניים שונים (כמו למשל על בימות יום העצמאות ועוד)

- הובלת החלק המוזיקלי של כל טקסי הזיכרון בבית הספר ובחלק מהטקסים העירוניים

- השתתפות באירועים בית ספריים נוספים (ערבי מקצוע, יום פתוח, ביכורי יצירה וכדומה)

 

פעילויות העשרה לתלמידי המגמה:

במהלך השנה התלמידים משתתפים בסדנאות אורח איכותיות, צופים במופעים של מוזיקאים מקצועיים, עוברים ימי גיבוש ועיון ומארחים הופעות גם בתוך אולם בית הספר. כמעט בכל שנה אנו נוהגים לצאת לצפות בהפקה של האופרה הישראלית, להאזין לקונצרט של התזמורת הפילהרמונית, למופע ג'אז, ולמופעים נוספים מז'אנרים נוספים. אנו בוררים את ההופעות והסדנאות היטב, ודואגים להביא לתלמידים את הטוב ביותר.

 

חדרי המוזיקה:

בתוך בית הספר מצויים שני חדרי מוזיקה המיועדים אך ורק לצורכי המגמה ולתלמידיה. חדרי המוזיקה מצוידים בכל מה שנדרש לשם קיומה של מגמת מוזיקה תיכונית - תופים, פסנתרים, מגברי גיטרות, אבזור הגברה וכדומה. 

 

תנאי קבלה:

תלמיד המעוניין להתקבל ללימודים במגמת המוזיקה חייב להיות בעל ידע קודם וניסיון בנגינה או בשירה. 

על כל מועמד לעבור בחינת התאמה (אודישן) טרם רישומו למגמה. יש להכין לבחינה שני קטעי נגינה או שירה בעלי אופי מנוגד (מהר-לאט, וירטואוזי-נוגה וכדומה) המשקפים נאמנה את רמתו של הנבחן. רצוי להיערך מראש עם הציוד הנדרש, ובמידת הצורך - לבוא עם מלווה מוסיקלי. חדר המוזיקה מצויד במגברים, תופים ופסנתר - כך שאין צורך להביא כלים אלו. נגני הגיטרה החשמלית- יש להגיע עם גיטרה וכבלים.

 

היום הפתוח של אהל שם יתקיים בשנת תש"פ בתאריך 16.3.20

האודישנים השנה יתקיימו באופן מקוון. יש להירשם באמצעות טופס ההרשמה לאודישנים ולקבל את כל הפרטים במייל.

 

רישום לאודישן יהיה באמצעות טופס רישום מקוון.

 

 

 

 

 

bottom of page